Les activitats desenvolupades l’any 2020 i per a les quals el INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA ha donat suport amb la quantitat de 28.000€, s’han centrat en 4 àrees: Creació/entrenament, Formació, Circ Social i Diàleg Institucional. 

  1. L’àrea de creació/artístic engloba totes les activitats de suport als professionals per a l’entrenament, assaig, recerca artística, gestió i equipament del Espai de Circ, el local seu de l’associació. També, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alboraia qui ens cedeix mensualment el Teatre l’Agrícola, realitzem esdeveniments artístics la majoria benèfics, duts a terme pels futurs artistes, artistes i companyies professionals de l’AVC com Cabarets de Circ, Open stages, working progress, visites escolars i altres trobades artístiques como el Festival Kaotik Circus que celebrem des de fa 7 anys a la localitat de Sot de Chera amb el suport de l’Ajuntament de Sot de Chera i el INAEM.
  2. L’àrea de formació organitza 31 cursos regulars, de dilluns a dijous, totes les setmanes d’octubre a juny: amb grups de malabars, acrobàcies, teles aèries, cèrcol aèri, trapezi fix, straps, corda aèria, teatre físic, clown, preparació física, verticals, acro-portés, acrodanza, estiraments, circ per a xiquets i joves, circ en família i taller de hula hoop. Igualment organitzem una mitjana de 40 tallers intensius anuals, d’un cap de setmana, amb professors de renom nacional i internacional, dirigits a professionals. Des del 2018 també s’ha ficat en marxa un programa de Formació d’Orientació Professional (FOP) on, com que no hi ha cap estudis oficials de circ a la Comunitat Valenciana, joves que volen preparar-se per eixir a estudiar a altres països venen a estudiar durant la temporada. Hem de dir que el programa, encara que continúa en proceso de millorament, ha tingut prou exit allotjant el primer any 8 estudiants i el segon 15, el qual malauradament es va veure interromput per la situación de pandemia provocado pel Covid-19. També gestionem diversos projectes europeus per a l’intercanvi de coneixements des de l’any 2008.
  3. L’àrea de circ social. Hem treballat prèviament en circ social en un nivell local i en un nivell internacional en partnerships europeus. A nivell local, hem col·laborat amb grups vulnerables com: grups de diversitat funcional, centres de menors y dones gitanes. Col·lectius que han participat en cursos de la nostra escola i s’han integrat en el Espai de Circ. La AVC és també col·laboradora oficial amb l’Administració local en àrees de serveis socials i família. La gent implicada en aquests projectes són professors, voluntaris i treballadors/es de l’associació. L’Espai de Circ, espai on es desenvolupen les activitats de la AVC, està obert a moltes organitzacions valencianes per a desenvolupar el seu propi treball social i amb les quals hem realitzat col·laboracions. (Mongran, Avapace, Diagrama, Circolío, La Finestra inclusiva, Centre socioeducatiu Jaume I, Colonia de San Vicent Ferrer…). A més, en els grups regulars de l’escola es reserven places per a participants que provinguen de grups amb el risc d’exclusió social. El nostre principal Projecte de Circ Social es diu DiverCircArt, on es treballa en paral·lel amb joves en risc d’exclusió social de centres de menors, i un grup de formadors potencials, que venen una vegada a la setmana. Aquest projecte consta d’una fase de creació col·lectiva i la mostra d’un xou final que es representa tant a l’Espai de Circ com al centre de menors. Mediant aquesta metodologia de treball aconseguim els nostres principals objectius: aconseguir una integració real, motivar als joves a participar en les nostres activitats del circ, educació en valors i desenvolupar una possible futura professió i entrenament en circ social amb els grups de formadors potencials. Altra de les accions que fem i que genera prou interès dins del teixit social valencià son les Jornades anuals de Circ Social, os es donen trobada professionals de l’àmbit social com organizacions del sector social, treballador/es social, esducadors/es socials, psicòlegs… Ja portem 4 edicions! i les que queden.
  4. L’àrea de Diàleg Institucional portem diferents activitats de Política Cultural i col·laboracions amb institucions com l’Ajuntament de València, IVC de la GVA, INAEM. Una d’aquestes col·laboracions ha sigut la creació juntament amb l’Ajuntament de València del Circuit Regular d’Espectacles de Carrer de la Ciutat de València. Altra col·laboració amb l’Ajuntament de València, junt als nostres companys de lAPCCV, ha estat el projecte de cessió de Les Naus de Cabanyal, el qual aquest any s’ha aturat finalement también per la situació del Covid-19 però que esperem reprendre en quant aquesta nova situació ho permeti. Som socis de la FEECSE Federació Espanyola de Escoles de Circ Socioeducatiu des de l’any 2010, on l’Espai de Circ ha estat lloc de trobades i de suport  com la III Trobada de Circ Jove i de celebració d’assemblees, com la X Assemblea de la FEECSE. A més d’aquestes activitats oferides des de l’associació, desenvolupem diferents activitats amb l’ajuda de voluntaris, tots membres de la AVC. Aquests ajuden amb l’organització de performances, trobades i festivals.

A dia d’avui la AVC té més de 400 socis i sòcies, un equip de treball de 30 voluntaris/es agrupats en tres comissions i al voltant de 60 voluntaris/es en temes específics, quasi 200 alumnes en els cursos regulars del curs 2020-2021, 2 gestores i 19 professors/es regulars.

Traduir »

Pin It on Pinterest